Atlantis rejser El Gouna pige i gårdhave

El Gouna – et smukt og miljøbevidst ferieparadis i Egypten

Attraktivt ferieområde med grøn profil for kvalitetsbevidste gæster.

Da forretningsmanden Samih Sawiris for små 30 år siden ledte efter et smukt område i Egypten til at bygge et sommerhus, havde han ikke forestillet sig, at det ville udvikle sig til et moderne, miljørigtigt ferieparadis med vægt på bæredygtighed.  

 

I dag tiltrækker El Gouna, som betyder lagune på arabisk, kvalitetsbevidste og kræsne feriegæster fra hele Europa. Da området for få år siden fik en smuk Opera og blev hjemsted for den prestigefyldte årlige Film Festival i Egypten, blev El Gouna også for alvor de egyptiske jetsetteres foretrukne ferieparadis. 

 

Unik arkitektur og stærk miljøprofil

El Gounas æstetik og arkitektur er unik. Arkitekturen forbinder former og farver fra den oprindelige stil i Egyptens og Nubiens landsbyer med moderne tanker om bæredygtighed, komfort og afslappet livsstil.  

 

Miljøprofilen er stærk, så gæster kan holde ferie med god samvittighed. El Gouna affaldssorterer, og brug af plastik i sugerør og poser er udfaset. Desuden genbruges vandet, der holder liv i de mange smukke blomsterbede og palmetræer.  

 

Solceller og eldrevne tuk-tuk’er

Solceller bruges til at opvarme vandet på hotellerne. Og som energikilde til de mange shuttle-både, der sejler gæster rundt i området. De små tuk-tuk’er, som transporterer gæster og lokale på land, er elektriske. 

 

Hotellerne dyrker selv frugt og urter på stedet, når det er muligt. Andre produkter på hotellerne er også lokalt fremstillet, fx sæbe og shampoo.  

 

De mange strande i området bliver med jævne mellemrum renset for at undgå, at affald ender i Rødehavet og skader havdyr og korallerne.  

 

Succesen i El Gouna med at designe et mere bæredygtigt ferieområde har bredt sig. I dag har Samih Sawiris åbnet lignede områder andre steder i Egypten. Og Oman, Emiraterne, Montenegro og Schweiz. 


Om ferieparadiset El Gouna

  • 16 hoteller – 3-5 stjerner. Både for familier og kun for voksne 

  • Golf året rundt. To udfordrende mesterskabsgolfbaner 

  • To marinaer og god vind til kitesurfing/windsurfing  

  • Alle hotelansatte er vaccineret mod Covid-19 

  • El Gouna ligger 25 km. nord for Hurghada Lufthavn, som Atlantis i samarbejde med DAT flyver direkte til hver uge året rundt.