En kvinde og to mænd holder møde omkring pensionsopsparing

Kom godt fra start med din pensionsopsparing

Book et uforpligtende møde hos Lån & Spar og hør mere om mulighederne.

Sparer jeg egentlig nok op? Det har du sikkert spurgt dig selv om, hvis du er i gang med at spare op til din pension.

Desværre er der ikke ét facit på det spørgsmål. Det er normalt at spare mellem 12 og 18% op af sin løn hver måned. Men hvad der er det rigtige beløb for dig, afhænger helt af, hvordan dit liv ser ud i dag. Og af hvordan du ønsker at leve, når du går på pension.

Tag en rådgiver med på råd

Har du fx en høj levestandard i dag, regner med at blive boende i huset og rejse meget, når du bliver ældre? Så skal du selvfølgelig spare mere op, end hvis du planlægger et pensionistliv i en mindre lejlighed og derudover kun ønsker dig en kolonihave og nogle hyggelige cykelture rundt i Danmark.

Er du i tvivl, om du sparer nok op til din ønskeliv som pensionist, kan du altid tage en rådgiver med på råd. Sammen kan I lave en plan, der passer til dig i din nuværende situation. Og ikke mindst til dine planer for fremtiden.

Allerede pensionsordning gennem arbejdet?

Selvom du har en pensionsordning gennem dit arbejde, kan det være en god idé selv at oprette en ekstra opsparing.

Det har dog betydning, hvor langt du er i livet. Er du ung og ny på arbejdsmarkedet, er det vigtigere at tage et ekstra kig på dine forsikringer end at oprette endnu en pensionsopsparing. Det er især vigtigt, at du er dækket mod tab af erhvervsevne, hvis der skulle ske noget, der gør, at du ikke længere kan arbejde.

Der er forskellige pensionstyper

I Lån & Spar kan du få tre forskellige slags pensionsopsparinger: Ratepension, aldersopsparing og livsvarig pension.

De har hver deres fordele og muligheder. Hvad der passer bedst til dig afhænger helt af, hvem du er, og hvad du ønsker for din alderdom.

Hvis du har en pensionsordning gennem dit arbejde, så bruger arbejdspladsen muligvis hele det årlige beløb på din ratepension. Så kan du overveje selv at supplere med en aldersopsparing eller en livsvarig pension.