Løberen sådan kommer du i gang med at løbetræne

Sådan kommer du i gang med at løbetræne

Følg de gode råd fra Løberen og undgå de klassiske begynderfejl.

Den klassiske fejl for begyndere er at løbe for langt og for hurtigt.  

 

Som regel går det godt i nogle uger. Du er måske kommet op på at løbe 5-7 km tre gange om ugen. Så melder problemerne sig i form af ondt i knæ, skinneben eller akillessene.  

 

Følg disse gode råd fra Løberen for at undgå de typiske problemer, når du begynder at træne: 

  

Giv kroppen ro til at hvile

Kroppen bliver i første omgang svagere, når du træner. Den skal have perioder med ro til at genopbygge og blive stærkere fra gang til gang. Brug gerne et træningsprogram, men betragt det som et forslag. Det er forskelligt, hvad den enkelte kan holde til. 

 

Hold farten nede

Som begynderløber er det svært at vide, hvor hurtigt du skal løbe. En god regel er at løbe i et tempo, hvor du kan føre en samtale samtidig med, du løber. Hvis du er utrænet eller overvægtig, kan det være en god idé at starte med gåture.  

 

Søg de blødere underlag

Uanset hvor gode dine løbesko er, er asfalt og fliser et hårdt underlag at løbe på. Har du adgang til grusstier eller skovstier, skåner du dig selv her. Underlaget er blødere, og variationen er større i den måde, du belaster dine ben på. Løber du nedad, skal du være opmærksom på, at det er hårdt for knæene. 

 

Sæt et realistisk mål

Når man er motiveret, er det en udfordring at starte forsigtigt. Man vil jo gerne i gang. Et løbeprojekt tager tid, det er vigtigt at gøre klart for sig selv fra start. Det er bedre at øge stille og roligt, frem for hele tiden at skære ned på sin træning eller holde pause, fordi man er gået for hurtigt frem. 

 

Gode løbesko nedsætter belastningen 

Gode løbesko er et must. Ønsker du at begrænse belastningen på fødder og ben, er det en god ide at finde et par løbesko, der passer til dig og din løbeteknik. Kig forbi en af Løberens butikker til en snak om, hvilken type sko, der passer bedst til dig. Hos Løberen kan du også få sparring om, hvordan du bedst griber din løbetræning an. 

 

God træning.