Hammershus

Ferie på skønne Bornholm

Hammershus, Sol over Gudhjem, Ekkodalen, Kyststien og skønne strande.

Ferie på Bornholm har sæson på alle årstider. Du kan være sikker på masser af seværdigheder og aktiviteter året rundt. Solskinsøen er altid et besøg værd og har oplevelser for alle. 

Fra den lokale specialitet ‘Sol over Gudhjem’ (sildemad med løg, rå æggeblomme, purløg, radiser m.m.) til den flotte ruin Hammershus, der har besøgscenter med gratis adgang. Alt sammen omgivet af flotte klippelandskaber og unik natur perfekt til picnic og vandreture. Fx ad den 120 km lange Kyststien, der bringer dig igennem Bornholms små og større byer, hvor du kan finde et godt hotel for natten, handle lidt til turen og tjekke de lokale seværdigheder.

Ekkodalen midt på øen  

På sydkysten af Bornholm  byder Dueodde sig til med sin brede, hvide sandstrand og det fineste sand. Midt på øen finder du smukke Almindingen, der er Danmarks femte største skov. Her kan du besøge gamle borge, råbe ’Hvad drikker Møller?’ og få svar i Ekkodalen, tage på en guidet tur i Bisonskoven eller besøge en af de andre seværdigheder, der gør din ferie på Bornholm til en uforglemmelig oplevelse. 

Ferie på Bornholm er god mad

Har du fået natur og historiske seværdigheder nok, kan du udforske øens mange steder med kunsthåndværk eller nyde gourmetmad, meget ofte fremstillet af lokale specialiteter. Gennem de seneste år har bornholmerne udviklet virkelig mange kulinariske oplevelser, spisesteder og nytænkende butikker, der producerer produkter på friske bornholmske råvarer.
Sol over Gudhjem

Ferie på Bornholm

Fast base på Hotel Allinge

Afstandene er korte på Bornholm. Derfor er det skønt med en fast base at køre ud fra. Her er et oplagt valg et af Small Danish Hotels nyere medlemmer, nemlig Hotel Allinge, der ligger lige midt i øens nordligste by. Hotel Allinge er et familiedrevet hotel, hvor du kan være sikker på, at værtsparret Ellen og Thorbjørn giver dig en hyggelig, nærværende og personlig oplevelse. Som et af meget få hoteller på Bornholm har Hotel Allinge åbent året rundt. Fra hotellet har du en smuk udsigt over havet, og du er i gåafstand til havnen, strande og badevenlige klipper. 

Forretningslivet, caféer, røgerier og de mange forskellige restauranter har du lige om hjørnet. På selve hotellet kan du nyde livet i den hyggelige have, hvor du som gæst har mulighed for at slappe af og finde ro.

Morgenbad med de lokale

Allinge ligger ved klippekysten, og i kort afstand fra hotellet finder du den dejlige, lille strand, Næs Strand, hvor der både er sandstrand og klipper, og som mange lokale benytter til en morgendukkert. I forlængelse af Allinge by ligger Sandvig by, der har sin egen flotte Sandvig strand. Det er også ved Sandvig, at Hammerknuden starter. Her kan du vælge vandreture med udsigter, som man ikke tror hører hjemme i Danmark. Det er også her Hammershus ligger. Fra Hammerhavnen (Sæne Havn) går der en spændende bådtur langs klippekysten til bl.a. Våde Ovn.