Bauhaus

Indret dit hjem med farver der skaber stil og stemning

Boligens forskellige rum stiller forskellige krav til, hvilken type maling og hvilke farver, du skal vælge til dit næste maleprojekt. 

Farver skaber stemning og kan give enhver bolig nyt liv og et personligt udtryk. Både ude og inde. Men det kan være svært at vælge.

Med alle farver på paletten at vælge imellem, har de fleste mange overvejelser om den helt rigtige farve. Du kan få hjælp og komme godt i gang med inspiration og rådgivning til dit maleprojekt hos Bauhaus.

Leg med farverne

Der findes farver til enhver smag og boligstil. Der er de dybe, karakteristiske farver, de støvede, de overraskende eller de varme og harmoniske, der giver balsam til sjælen. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænsen. Leg fx med farverne i en tone-i-tone stil, eller følg trenden og lav farvede rum, hvor paneler, døre og også gerne lofter er malet i præcis samme nuance. Og kig forbi farvecenteret i Bauhaus,

hvis du mangler inspiration eller et godt råd.

De rigtige farver til dit projekt

Når du vælger maling og farver, er det en god idé at tænke over, hvilket projekt du skal i gang med. Det har nemlig stor betydning, om du skal male ude eller inde, hvilket rum, du skal male, og om du skal male store flader eller bare ‘en ekstra farveklat’. Skal du male inde, kan rummets funktion være med til at give et fingerpeg om, hvilke farver der er de rigtige for dig. Der er fx stor forskel på, om du skal male et børneværelse, hvor farver, mønstre og en slidstærk maling skal gå op i en højere enhed. Eller om dit næste maleprojekt er badeværelset, hvor malingen skal kunne klare et vådrum. Hvert rum i din bolig stiller krav til malingen og udførelsen.

Prøv dig frem, før du vælger

Det er altid en god idé, at starte med at prøve sig frem på et mindre område, før du maler hele væggen eller rummet. Maling ændrer sig altid lidt fra våd til tør. Desuden kan det varierende lysindfald på forskellige tider af døgnet have stor betydning for, hvordan farverne opfattes. Hvis du vil være sikker på at finde den helt rigtige farve, kan du altid få en farveprøve hos farvecenteret i Bauhaus. Du kan vælge at tage et gratis farvekort med hjem fra centerets inspirationsvæg. Eller du kan, for et mindre beløb, få blandet farveprøver i de nuancer, du overvejer at male med. Med farveprøverne kan du teste farven hjemme hos dig selv, før du beslutter dig og træffer dit endelig valg om de helt rigtige farvenuance til lige præcis dét rum.