Lækker grillet kotelet serveret med vin

5 perfekte vine til grillsæsonen

Gode vine til entrecote, kalvemørbrad, barbecue-kylling, laks og kotelet.

Foråret er her, og grillsæsonen står for døren. Hos mange danske familier betyder det, at en del af måltiderne bliver tilberedt udendørs over kul eller gas.  


Grill er en af de allerkraftigste tilberedningsmetoder. Det stiller store krav til vinen, du serverer til. Her får du anbefalinger til hvilke vine der passer godt til forskellige grillretter. 


Anbefalingerne er fra David Ekberg, der er sommelier hos Laudrup Vin & Gastronomi.

 

Grillet entrecote med fritter og Bearnaise

Vin: 2017 Silver Oak, Cabernet Sauvignon, Alexander Valley

En markant ret, der stiller store krav til vinen. Amerikansk Cabernet Sauvignon er en klassiker til grillet oksekød. Denne vin fra Napa nord for San Fransisco har alt, du kan drømme om i genren. Sødmefuld frugt og blide tanniner i perfekt balance. 

 

Grillet kalvemørbrad med sommergrønt

Vin: 2017 Viña Pedrosa, Crianza, Ribera del Duero

En af de mest autentiske vine fra området og indbegrebet af hvordan Tempranillo-druen arter sig bedst under optimale forhold. Frugten er varm og let krydret, og fadet er moderat. Her er rigtig meget frugtsmag. Vinen er perfekt til rødt kød. 

 

Grillet kylling med barbecue og grillet majs

Vin: 2017 Domaine Eden, Pinot Noir, Santa Cruz

Virkelig lækker Pinot Noir fra en af mine favoritproducenter i USA. Stilen er ret burgundisk og har samme elegance som fx en Chambolle Musigny. Jordbunden og klimaet er dog anderledes ved den amerikanske vestkyst, og jeg synes retten her kræver lidt mere varme i frugten end en klassisk Bourgogne. 

 

Grillet laks med grønne asparges og Hollandaise

Vin: 2018 Yarra Yering, Chardonnay, Victoria Australien

Yarra Valley er et af de køligste områder i Australien, og Yarra Yering står bag nogle af de største kultvine herfra. Stilmæssigt minder det meget om det man finder i Bourgogne med masser af fed frugt, perfekt doseret fad og en fantastisk syre. 

 

Grillet kotelet af Duroc gris med ratatouille og provencekartofler

Vin: 2019 Bellane Cotes du Rhone Villages, Valreas

Virkelig et fund til prisen. Jeg har sjældent smagt en Cotes du Rhone på det her niveau. Her er masser af saft og kraft. Men også en utrolig lækker og saftig frugt, der gør, at man aldrig bliver mæt eller træt af vinen. Vinen er 100% Biodynamisk.