Feriegæster nyder den danske natur på cykeltur ved vandet

Findes der noget bedre end dansk sommer?

Danmark er fuld af oplevelsesrige landsdele med hver deres kendetegn.

Attraktioner, forlystelser, idylliske landsbyer livlige storbyer og fascinerende natur. Find inspiration til en skøn sommerferie i Danmark her. Det er bare at vælge, hvor i landet, du skal have din næste skønne ferie: 


Nordjylland - Lys og luft på toppen af Danmark

Limfjorden, Aalborg og landets mest berømte turistby, Skagen. Vildt Vesterhav og mildere Kattegat og Skagerrak mod øst. Ferie med hav, fjord, smukt lys og gastronomi baseret på gode lokale råvarer. 


Thy og Mors - Overnatning på hotel eller kro

I Thy kommer du tæt på naturen, uanset om det er stormvejr eller vindstille. Nationalparken lokker med uspoleret klitlandskab, hvor sandet hersker. Mod øst er landskabet blidere og mere frugtbart. Natur for ethvert temperament.  

 

Vesterhavet - Den mest storslåede natur i Danmark

Den jyske vestkyst er ubestridt det vildeste stykke natur i Danmark. En kyst med boulevardbrede badestrande og et hav af oplevelser. I bil, på cykel eller på vandretur. 


Midtjylland - Historiske byer og utallige attraktioner

Århus som hjerte og Gudenåen som hovedpulsåre. Landsdelen huser mange historiske steder med oplevelser for store og små. Fra storbyens charme og shopping, over naturens skønhed og intensitet, til storslået kunst og arkitektur. 


Djursland - Et helt vildt sted

Her ligger Nordens største Sommerland. Du kan også vandre blandt vilde heste og køer i smukke Nationalpark Mols Bjerge. Oplev købstadsidyl i Ebeltoft eller besøg nogle af de bedste strande på den jyske østkyst. 


Sønderjylland - Det historiske grænseland

Enestående natur i og ved Vadehavet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Og så er der jo kagerne på Det Sønderjyske Kaffebord, der har rødder i den danske nationalitetskamp. Landsdelen blev først dansk igen i 1920. 


Fyn & Øerne - Eventyr midt i Danmark

Fyn ligger ofte i top i solstatistikken. Men Fyn har meget andet end høj sol at byde på. På de omkringliggende øer ligger fx flere end 100 slotte og herregårde. Besøg også hovedbyen Odense, hvor H.C. Andersen har sat markante spor. 


Sydsjælland og øerne - Oplevelser og rå natur

En indbydende cocktail af bjergtagende natur, charmerende købstæder, historiske attraktioner samt unikke oplevelser og events. Området er kendt for sine markante klinter, idylliske småbyer og mangfoldige oplevelsesparker. 

 

Nordsjælland - Kongernes legeplads

Tre af Europas smukkeste og mest velbevarede slotte ligger her. Derudover finder du Danmarks næststørste nationalpark, Kongernes Nordsjælland, men landsdelen byder også på kunst, gastronomi, design og arkitektur i topklasse.