Bonnie Dyrecenter et kig ind i en fascinerende verden

Et kig ind i en fascinerende verden

Akvarierne er rykket ind i stuer og børneværelser som farverige møbler.

Hvis kæresten, ægtefællen eller barnet har plaget længe nok, er du vel nødt til at gi’ dig … Og så må I ned til dyrehandelen og købe det pokkers akvarie for at få ro.  

 

Typisk er det næste der sker, at du opdager, at det faktisk er ret fantastisk at kigge ind i akvariets vidunderlige, stille og nærmest hypnotiserende zen-agtige verden.   

 

“Det er i høj grad et forløb, mange af os, der har været i branchen i årevis, har hørt før”, siger Charlotte Strunk Jensen fra Bonnie Dyrecenter Esbjerg.  

 

“Og det der engang var en lidt hengemt hobby, henvist til kælderen eller et ubrugt værelse, er nu i langt højere grad et værdsat møbel i stuen eller på børnenes værelse”, fortæller hun.  

 

Mange bliver fascinerede  

 Akvarier er i mange hjem en fælles hobby. Man bliver simpelthen bidt af det, fordi det aldrig bliver kedeligt, mener Charlotte Strunk Jensen: 

 

“Uanset hvor længe du har haft akvarie, hvor mange akvarier du har, eller hvor meget du har hørt, set eller læst, er der altid noget nyt at lære.”  

 

Normer og viden ændrer sig. Hvad der før var helt almindeligt, bliver nu set på med strenge øjne, mens andre stramme tøjler er blevet løsnet.  

 

Boblerne kan tage overhånd

For eksempel skal vi ikke ret mange år tilbage før tre slørhaler i en lille bowle var almindeligt. I dag er det heldigvis de færreste, der ønsker at holde fisk på dén måde.  

 

Til gengæld fandtes der stort set ikke et akvarie uden en luftpumpe, der helst skulle give så mange bobler som muligt.  

 

I dag ved man, at så længe akvariet ikke er unormalt højt eller langt, er det nok med en pumpe, der giver et godt flow i vandet og god bevægelse i overfladen. Boblerne er hovedsageligt til pynt. For mange af dem kan endda skade planterne.  

 

“Sådan bliver vi hele tiden klogere”, konstaterer Charlotte Strunk Jensen fra Bonnie Dyrecenter, hvor medarbejderne altid gerne deler ud af deres viden om akvarier, tilhørende udstyr, flotte vandplanter og smukke fisk. 


(Enkelte af Bonnie Dyrecenters 27 danske butikker har ikke akvarier og fisk)