Runa Forsikring

Pas på i trafikken

Vintertid i trafikken kræver ekstra opmærksomhed blandt både bilister, cyklister og fodgængere. 

Læs et par gode råd om sikkerhed her.
D
et er vigtigt, at du tager de nødvendige forholdsregler, når du bevæger dig udendørs i de kolde og mørke vintermåneder. Det gælder specielt i trafikken, hvor det er ekstra vigtigt at være opmærksom, når mørket falder på, og det er koldt og vådt. Måske endda med sne og slud.

Er du til at få øje på?

Når du er fodgænger, er det en god idé at overveje, om du er synlig. Har du mørkt tøj på en tidlig morgen, kan du være svær at få øje på for de andre trafikanter. Overvej altid lys og/eller reflekser, når du bevæger dig ud. Det gælder både på vejen til og fra arbejde, og når du går tur med hunden. Og det gælder i høj grad også for børn, når de er på vej til skolen.  For cyklister er det vigtigt, at huske både lys og reflekser, når du bevæger dig ud på vejen. Husk også, at både cykelstier og veje kan være glatte, selvom de ser helt tørre ud.

Gode råd til vinterbilisten

Er du bilist, er det vigtigt, at du og din bil er klar til vintervejret. Isglatte veje, mørke og vådt vejr betyder, at du som bilist skal være ekstra opmærksom. På websitet runa.dk kan du få gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå skader, når du er på vej. Her fi nder du blandt andet gode råd om, hvordan du kan sikre, at bilen er vinterklar, så både du, din familie og de andre trafikanter kan køre sikkert gennem vinteren.

Du kan blandt andet læse om:

  • Hvorfor er det en god ide at skifte til vinterdæk
  • Hvordan du tjekker, at dine dæk stadig er sikre nok
  • Hvordan du sørger for godt udsyn, inden du kører ud
  • Hvordan du er ekstra opmærksom på fodgængere og cyklister

 

Kom sikkert gennem vinteren

Læs mere om opmærksomhed i en mørk tid og om at undgå skader i trafikken på runa.dk/undgaa-skader.